Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2008 23:24 - Раирани кифлички с кашкавал
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2339 Коментари: 1 Гласове:
0





image

200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда

1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио


. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
. Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
. Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
. Всяка топка се разточва на овална питка.
. В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
image
. Навиват се кифлички.
. Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.
image
. Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
. Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
. Охлаждат се върху метална скара.

image



Гласувай:
0



1. анонимен - раирани кифлички
07.06.2010 14:08
Страхотни са. Благодаря на човека измислил и публикувал рецептата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 854559
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031