Постинг
17.05.2008 08:53 -
Портокалов кекс с бадеми
Orange Almond Syrup Cake
200 г краве масло
1 с л настъргана портокалова кора
165 г захар
3 яйца
80 г грис
125 г ситно смлени бадеми
225 г брашно с бакпулвер
200 г кисело мляко
125 мл портокалов сок
35 г филирани бадеми
ПОРТОКАЛОВ СИРОП
220 г захар
60 мл вода
125 мл портокалов сок
• Кръгла тава с диаметър 23 см се застила с хартия за печене (може да се използва правоъгълна 25 х 11 см).
• Маслото се разбива със захарта и настърганата кора от портокал.
• Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце тестото се разбърква добре.
• Прибавя се гриста, смлените бадеми, брашното, киселото мляко и портокаловият сок.
• Разбърква се добре.
• Тестото се прехвърля в подготвената тава.
• Отгоре се поръсва с филираните бадеми.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 50 минути.
• Покрива се с алуминиево фолио и се оставя за 10 минути (в изключена фурна).
• Залива се със сиропа и се охлажда във формата.
ПОРТОКАЛОВ СИРОП
• Всички продукти за сиропа се смесват в малка касерола.
• Готви се, без да се кипва, докато се разтвори захарта, като се разбърка периодично.
• Кипва се и се оставя да кипи 5 минути, без да се бърка или докато леко се сгъсти.
• Маха се от огъня и се оставя за 10 минути.
източнок: The Australian Women"s Weekly
Lebanese Cooking
Следващ постинг
Предишен постинг
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.