Постинг
31.03.2008 15:20 -
Лимонена салата с риба тон и паста Фарфале
375 г паста Фарфале (farfalle)
425 г консервирана риба тон в олио
1 (400г) голяма краставица
4 стръка селъри (целина)
4 стръка зелен лук
2 червени люти чушки
ситно нарязана прясна мента
60 г паста от маслини (тапенад)
1 ч л настъргана кора от лимон
180 мл лимонов сок
125 мл зехтин
2 с л бял винен оцет
1 с л захар
1 ч л сол
• Пастата се сварява според указанията на опаковката.
• Отцежда се добре и се прехвърля в дъбока купа.
• Рибата тон се отцежда и се намачква с вилица.
• Прибавя се към пастата.
• Добавят се почистената от семките и нарязана на дребно краставица, ситно нарязаните стръкове селъри и зеленият лук.
• В отделна купа се разбъркват добре продуктите от маслиновата паста до солта.
• Изсипват се в купата с другите продукти и се разбъркват добре.
• Отгоре се поръсва със ситно нарязана прясна мента.
** Освежаваща лятна салата, но ако не сте любител на лимоновия кисел вкус - заливката се приготвя с 1/2 от предвидения сок.
Универсален почистващ еко препарат във в...
Универсален почистващ еко препарат във в...
Универсален почистващ еко препарат във в...
Универсален почистващ еко препарат във в...
Универсален почистващ еко препарат във в...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.