Постинг
29.12.2007 00:41 -
Крем - карамел
500 мл прясно мляко
1 ч л ванилия
4 яйца
50 г захар
КАРАМЕЛ
50 г захар
1 с л вода
1 с л лимонов сок
• Млякото се кипва с ванилията.
• Яйцата със захарта се разбива добре.
• Постепенно се добавя изстиналото мляко.
• Всичко се разбива отново до разтваряне на захарта.
• Приготвя се карамелът : в тенджера се поставят захарта заедно с лимоновия сок и водата, като постоянно се бърка до разтваряне на захарта.
• Маха се от огъня, когато карамелът придобие златист цвят.
• В 4 шоли за крем-карамел се разпределя карамелът и отгоре млечната смес.
• Шолите се поставят на водна баня в по-голяма тава, като нивото трябва да е до половината на шолите.
• Крем-карамелът се пече в предварително загрята фурна на 150 С 45 минути (следи се водата в тавата да не закипи и при нужда се долива студена).
• Крем-карамелът се сервира охладен.
1.
анонимен -
рожата
15.04.2008 00:01
15.04.2008 00:01
супер колач
цитирай
2.
анонимен -
super
26.07.2008 21:23
26.07.2008 21:23
Здравейте, аз съм на 17г. и си викам я да пробвам да си направя крем-карамел, и за мое учудване успях :D Благодаря за рецептата!
цитирай
3.
анонимен -
Мария
20.08.2009 18:15
20.08.2009 18:15
Много обичам крем карамел и постоянно си правим в къщи.Пробвах вашата рецепта с лимоновия сок , защото аз попринцип не слагам и стана супер.Благодаря ви.
цитирайМного се радвам, че ви допадна!
цитирай
5.
анонимен -
kak to4no se karamelizira zaharta
27.09.2009 15:34
27.09.2009 15:34
karamela mi se vtvardi kato blizalka sled kato go razlqh v 4ashkite .kajete kakvo gresha
цитирай
6.
анонимен -
Безотказна класическа рецепта
06.10.2009 11:20
06.10.2009 11:20
Продукти:6 яйца, 1 чаена чаша захар,1 ванилия и 1 литър мляко.
Взимате една тавичка, която да побере всичко това почти догоре.Слагате в нея 3 супени лъжици захар и я карамелизирате.Оставяте я встрани.
В друг съд смесвате указаните по-горе продукти-млякото да е неварено-аз използвам домашно и ги разбърквате добре с тел.Наливате всичко това в тавичката, слагате я в студената фурна, нагласявате на 160 градуса и на 70 минути и отивате да си вършите другата работа.Никакви водни бани и други глупости.Оставяте крема да си изстине във фурната и готово.Ако все пак искате да проверите дали е готов бодвате го с нож и ако ножа излиза сух крема е готов.Колкото пъти съм правил крем винаги е ставал идеално.Добър апетит!
цитирайВзимате една тавичка, която да побере всичко това почти догоре.Слагате в нея 3 супени лъжици захар и я карамелизирате.Оставяте я встрани.
В друг съд смесвате указаните по-горе продукти-млякото да е неварено-аз използвам домашно и ги разбърквате добре с тел.Наливате всичко това в тавичката, слагате я в студената фурна, нагласявате на 160 градуса и на 70 минути и отивате да си вършите другата работа.Никакви водни бани и други глупости.Оставяте крема да си изстине във фурната и готово.Ако все пак искате да проверите дали е готов бодвате го с нож и ако ножа излиза сух крема е готов.Колкото пъти съм правил крем винаги е ставал идеално.Добър апетит!
7.
анонимен -
Пояснение към по-горната рецепта
06.10.2009 11:36
06.10.2009 11:36
Тавичката ми е с диаметър 24см, дълбока 5 см. и е от алпака.Захарта се карамелизира като се сожи в тавичката и се нагрява докато стане течна и кафява на цвят.Никаква вода, не си губете времето да я изпарявате.
цитирай
8.
анонимен -
recepta
13.11.2009 03:27
13.11.2009 03:27
tova e nai-tochnata recepta za krem karamel !!!
цитирай
9.
анонимен -
шоколадови бухти
14.07.2010 15:32
14.07.2010 15:32
нужни са ви-1 готово тесто- шоколад.разтапяте шоколада на водна баня,а от тестото правите малки палачинки .после намазвате палачинки те с шоколада ,навивате ги и ги оформяте на топка(мойе и в друга форма) и печете 20мин. на 100 градуса.
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.