Постинг
31.10.2007 23:22 -
Сладка фокача с банани
250 г брашно
20 г масло
1 с л захар
1 ч л сол
125 мл топла вода
25 мл прясно мляко
1 ч л суха мая
1 банан
Моцарела
краве масло
канела
мед
• Маята се размива в млякото заедно със захарта и водата и се оставя на топло, докато започнат да се образуват мехурчета (10 минути).
• Брашното се пресява със солта.
• Добавя се закваската и се замесва еластично тесто, като накрая се прибавя и разтопеното масло.
• Тестото се оставя на топло за 30-40 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се разделя на 6-8 части.
• Всяка част се разточва на малки кръгли питки.
• Отгоре се поръсват с настъргана Моцарела (или нарязана на филийки), отгоре се слагат филийките нарязан банан.
• Поръсват се със захар и канела.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 20 минути.
• При сервиране се поливат с мед.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.