Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2007 23:46 - Пиядина Романола
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1566 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2007 23:46


 
image
500 г брашно
75 г мас
1 ч л сол
щипка сода
200 мл вода

• От всички продукти се омесва доста плътно тесто.
• Тестото се оформя на топка и се покрива.
• Оставя се да престои 1 час.
• След това тестото се разделя на неголеми еднакви топчета.
• Всяко от тях се разточва в кръг с диаметър 24 см и 2-6 мм дебелина.
• Надупчват се с вилица и се пекат в силно загрят сух тиган (добре е това да бъде тиган с дебело дъно).
• Готовата пиадина трябва да бъде мека и хрупкава едновремено. ** Пиядина

Приготвя се от обикновенно тесто за пица, не се пече във фурна, а в специален плосък тиган. Много вкусна питка, подхожда си с червено вино и голяма чиния със салата. Една от най-полулярните питки в Италия.

Може да покриете цялата пиядина с плънка и плътно да прилепите към нея втора, да "залепите" краищата и да печете. Такава пиядина се нарича "Касоне".

Плънки

С риба тон и лук:
Така се приготвят в ресторантите. Риба тон в собствен сос се намачква с вилица. Лукът се реже на тънки колелца. Чери доматчетата се режат на четвъртинки. Всичко се смесва и се слага сол и пипер.

С моцарела и риба тон:
Класика! Смесва се рибата в собствен сос с резенчета моцарела.

С плънка от Римини:
Пригответе картофено пюре. Объркайте в него прясно настърган пармезан, сол, пипер, късчета прясна шунка, магданоз.

С гъби и моцарела:
Капачетата от гъбите нарежете на едро, запържете до готовност със зехтин и чесън. Смесете ги с резени прясна моцарела.

източник : Мими



Гласувай:
0



1. анонимен - avrora
13.03.2008 19:35
mnogo e qko predpolagam
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856032
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930