Постинг
17.08.2007 10:04 -
Фаршировани палачинки с извара и спанак
Палачинки
80 г брашно
2 яйца
1 с л разтопено масло
125 мл прясно мляко + 2 с л прясно мляко
Спаначена плънка
500 г пресен или замразен спанак
250 г рикота (извара)
1 яйце
55 г настърган кашкавал Пармезан или Пекорино
сол
смлян черен пипер
щипка индийско орехче
СОС
1 с л масло
1 с л брашно
500 мл + 2 с л прясно мляко
55 г настърган кашкавал Пармезан или Пекорино
1 с л доматено пюре
сол
смлян черен пипер
• В купа се разбиват добре всички продукти за палачинките.
• Купата се покрива и се оставя за минимум 30 минути в хладилника.
• Изпичат се 8 палачинки с диаметър 20-22 см, като се използва около 60 мл тесто за всяка палачинка
• Подготвя се спанака - измива се и се нарязва на дребно.
• Ако се използва замразен се размразява напълно и се изстисква от течността.
• В купа се смесват спанакът, рикотата, яйцето и кашкавалът.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Прибавя се щипка индийско орехче.
• В тенджера с дебело дъно се разтопява маслото и се прибавя брашното.
• При непрекъснато бъркане се запържва брашното и постепенно се прибавя прясното мляко.
• Довежда се до кипване и огънят се намалява.
• Сосът се оставя да къкри около 5-10 минути или докато не се сгъсти, като се разбърква често.
• Прибавя се настърганият кашкавал и доматеното пюре и се разбърква.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Фурната се загрява до 220 С.
• Равномерно се разпределя пълнежът върху палачинките.
• Всяка палачинка се навива на руло и се поставя в огнеупорна тава за печене.
• Отгоре се заливат със соса.
• Пекат се около 20-30 минити или докато върха не се зачерви.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.