Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2006 13:37 - Домашно лабане от кисело мляко
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1845 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2007 21:13


Гответе с мен
 
image

450 мл кисело мляко
1/2 скилидка чесън
сол
зехтин


• Киселото мляко се смесва със солта и пресования чесън.
• Поставя се в марля и след което в цедка.
• Поставя се над купа, за да се стича течноста и след това в хладилника за 3 дена.
• Течноста трябва да изтече напълно и трябва да получите сирене.
• Сиренето трябва да има полутвърда форма, но да може да се оформят от него малки топки.
• Топките се оформят с намокрени ръце с диаметър 2 см и се поставят в буркан.
• Бурканът се запълва със зехтин и се затваря с капак.
• Съхранява се в хладилник.
• При сервиране се поръсва със стрита чубрица и се полива със зехтина.
• Зехтинът от буркана може да бъде използван за салати, теста или други ястия.
• Топчетата също така могат да заместят моцарелата в някои от салатите.


Тагове:   мляко,


Гласувай:
1



1. анонимен - лабане
05.04.2007 16:41
Много интересна рецепта. Сигурно е и много вкусно. Само ме смущава правенето на топките - мисля че колкото и да е изцедено млякото няма да може да стане на топки. Може би ако се сложи някакъв сгъстител, но не се сещам какъв...
цитирай
2. marabu - Няма проблем
05.04.2007 19:21
за оформянето на топки след 3 дена отцеждане в хладилника
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 854550
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031