Постинг
30.11.2006 15:15 -
TORTILLA със зеленчуци на фурна
Тоrtilla е национално ястие, както в Италия PIZZA....във Франция QUICHET...
това са универсални ястия... които Ви помагат да почистите хладилника - използвайки базовата рецепта можете да варирате пълнежа според вкуса си или според това, какво имате в хладилника
Базова рецепта
1 голям суров картоф
4 големи яйца
сол
смлян черен пипер
ДОБАВКИ
100 г кашкавал
100 г бекон
1/2 червена чушка
150 г бланширан зелен фасул
1/2 глава червен лук (праз лук)
подправки
магданоз
копър
т.н по желание
. Картофът се обелва и се нарязва на тънки филийки или кубчета.
. Запържват се в сгорещено олио или зехтин до златист цвят.
. Посоляват се и се подправят с черния пипер.
. Чушката се нарязва на дребно, фасулът на половинки.
. Лукът и беконът се нарязват на дребно.
. В тиган се поставят беконът, зеленчуците и леко се запържват.
. Яйцата се разбиват с тел или миксер.
. Към яйцата се прибавят картофите, зеленчуците, кашкавалът, нарязан на кубчета.
. Всичко се обърква внимателно.
. Оставя се да "почине" 2-3 минути.
. В сгорещен тиган се излива сместа и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
. С помощта на чиния се обръща и се пържи още 3 минути.
Източник : Carina kuking.net
** Това е класическа рецепта. По съвет на Carina kuking.net взех варен картоф и го нарязах в силиконава кръгла форма (можете да използвате друга огнеупорна форма) отгоре поръсих със ситно нарязан бекон и лук и запекох за 10 минути на 200 С във фурната. В това време нарязах другите продукти. Извадих тавата и залях с разбитите яйца ..отгоре поръсих фасула, кубчета кашкавал и чушка. Още 10 минути във фурната.
това са универсални ястия... които Ви помагат да почистите хладилника - използвайки базовата рецепта можете да варирате пълнежа според вкуса си или според това, какво имате в хладилника
Базова рецепта
1 голям суров картоф
4 големи яйца
сол
смлян черен пипер
ДОБАВКИ
100 г кашкавал
100 г бекон
1/2 червена чушка
150 г бланширан зелен фасул
1/2 глава червен лук (праз лук)
подправки
магданоз
копър
т.н по желание
. Картофът се обелва и се нарязва на тънки филийки или кубчета.
. Запържват се в сгорещено олио или зехтин до златист цвят.
. Посоляват се и се подправят с черния пипер.
. Чушката се нарязва на дребно, фасулът на половинки.
. Лукът и беконът се нарязват на дребно.
. В тиган се поставят беконът, зеленчуците и леко се запържват.
. Яйцата се разбиват с тел или миксер.
. Към яйцата се прибавят картофите, зеленчуците, кашкавалът, нарязан на кубчета.
. Всичко се обърква внимателно.
. Оставя се да "почине" 2-3 минути.
. В сгорещен тиган се излива сместа и се пържи на среден огън около 4-5 минути.
. С помощта на чиния се обръща и се пържи още 3 минути.
Източник : Carina kuking.net
** Това е класическа рецепта. По съвет на Carina kuking.net взех варен картоф и го нарязах в силиконава кръгла форма (можете да използвате друга огнеупорна форма) отгоре поръсих със ситно нарязан бекон и лук и запекох за 10 минути на 200 С във фурната. В това време нарязах другите продукти. Извадих тавата и залях с разбитите яйца ..отгоре поръсих фасула, кубчета кашкавал и чушка. Още 10 минути във фурната.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.