Постинг
08.11.2006 14:10 -
Картофи с песто
4 средни картофа
1 ч л пресован чесън
2 с л песто с босилек
1 с л зехтин
1 с л вода
50 г настърган пармезан
. Картофите се обелват и се нарязват на 6-8 части.
. Добре се измиват и се отцеждат.
. Поставят се в голяма купа.
. Смесват се чесънът, пестото, водата и зехтинът.
. Разбъркват се добре.
. С така приговената смес се заливат картофите и се объркват, докато не се покрият равномерно.
. Картофите се изсипват в намаслена голяма тава за печене и се поливат, ако останал сос в купата.
. Покриват се или се захлупват с капак.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С около 20 минути.
. След което се объщат и се пекат отхлупени около 20 минути или доготовност.
. Готовите картофи се поръсват с настърган пармезан.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.