Постинг
07.11.2006 20:09 -
Конфитюр от лук с вино
1 кг дребен кромид лук
или червен лук
75 г масло
150 г пудра захар
100 мл винен оцет
500 мл сухо бяло вино
или сухо червено вино
1 с л смлян кориандър
сол
смлян черен пипер
• Лукът се обелва и се нарязва на филийки.
• Маслото се разтопява със захарта на среден огън.
• Прибавя се лука и се задушава 20-30 минути с покрит капак.
• Лукът трябва да бъде прозрачен и малко карамелизиран.
• Прибавя се кориандърът, оцетът и виното,
• Посолява се и се подправя с черен пипер на вкус.
• Оставя се да се готви още 30 минути, докато не се изпари цялата течност.
• Разпределя се по буркани и се съхранява в хладилник.
** Много добре върви с пържени пилешки дробчета в масло.
*** Преди сервирането е препоръчително конфитюра да отлежи 15 минути на стайна температура.
Първото червено вино дойде
Списание Forbes направи класация на най-...
Свински пържоли с кисело мляко, кашкавал...
Списание Forbes направи класация на най-...
Свински пържоли с кисело мляко, кашкавал...
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.