Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2006 20:09 - Конфитюр от лук с вино
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1082 Коментари: 0 Гласове:
0




 
image
1 кг дребен кромид лук
или червен лук
75 г масло
150 г пудра захар
100 мл винен оцет
500 мл сухо бяло вино
или сухо червено вино
1 с л смлян кориандър
сол
смлян черен пипер

• Лукът се обелва и се нарязва на филийки.
• Маслото се разтопява със захарта на среден огън.
• Прибавя се лука и се задушава 20-30 минути с покрит капак.
• Лукът трябва да бъде прозрачен и малко карамелизиран.
• Прибавя се кориандърът, оцетът и виното,
• Посолява се и се подправя с черен пипер на вкус.
• Оставя се да се готви още 30 минути, докато не се изпари цялата течност.
• Разпределя се по буркани и се съхранява в хладилник.

** Много добре върви с пържени пилешки дробчета в масло.
*** Преди сервирането е препоръчително конфитюра да отлежи 15 минути на стайна температура.


Тагове:   вино,   лук,   конфитюр,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856734
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930