Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2006 17:51 - Кавърма - кебап
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2121 Коментари: 2 Гласове:
0



 
image
600 г свинско (агнешко, телешко) месо
75 мл олио
420 г праз или кромид лук
250 г червени чушки
50 г люта чушка ( по желание)
25 г доматено пюре
50 мл червено вино
15 г магданоз
10 г чубрица
1/2 ч л червен пипер
1/4 ч л смлян черен пипер
2 ч л сол

• Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук.
• Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре.
• След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон.
• Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото.
• При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.

** По желание ястието, когато е почти готово, може да бъде прехвърлено в пръстени гювечета и запечено във фурна.
*** Източник : Единен сборник рецепти за заведенията за обществено хранене.


Тагове:   кебап,   кавърма,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ady - ММММ вкусно
05.11.2006 17:54
:)))))
цитирай
2. bambola - i mnogo
05.11.2006 17:55
:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856055
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930