Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2006 12:01 - Най-добрият брауниз
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1677 Коментари: 1 Гласове:
0



** Изглежда дълго, а всъщност приготвянето на този вкусен сладкиш отнема около 15 минути. При мен никога не остава да изстине за цяла нощ. Оригиналът е с 500 мл захар, но това е много за мен.

image

150 - 152 г брашно
1/2 ч л сол
225 г масло
170 г горчив шоколад
или 100 г млечен и 70 г горчив
250 мл захар
1 ч л ванилова есенция
4 яйца ( хl)
150 г орехи ( по желание)


• Фурната предварително се загрява на 175 С. Квадратна форма с размери 23*23 се намаслява и се застила с хартия за печене. Отгоре отново се намаслява.

• Брашното се пресява със солта.

• Маслото се разтопява заедно с шоколада на водна баня, като постоянно се разбърква докато сместа не стане гладка без буци.

• Добавя се половината захар(150 г) и се разбърква за 30 секунди, след което се снема от огъня.

• Добавя се ваниловата есенция.

• Останалата захар се разбива добре с яйцата. Половината от получената смес(захарно-яйчната)постепенно се излива в шоколадовата смес с непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата в горещия шоколад.

• Останалата смес от захарта и яйцата се разбива на висока степен с миксер, докато сместа не се увеличи два пъти. Внимателно се добавя към шоколадовата смес.

• Когато тестото е добре объркано се добавя брашното. Готовото тесто прилича на заквасена сметана.

• Ако добавяте орехи ги поставете след брашното. Аз слагам орехи които са начупени на големи парчета.

• Тестото се излива в приготвената вече форма за печене, подравнява се и се поставя в средата на фурната и се пече около 25-27 минути(това зависи от фурната ви).

• По време на печене брауниза леко се надига, върха му става по тъмен и сух (може и да се напука) така и трябва.

• На 23 минута от печенето се забожда в средата кибритена клечка на нея ТРЯБВА да има полепнало тесто. Върха трябва да е изсъхнал леко, но все пак ще бъде лепкав.

• Все пак е добре този сладкиш да бъде недопечен, отколкото препечен. Ако се съмнявате печете 27 минути.

• Сладкишът се изважда и се оставя да изстине напълно (най-добре за цяла нощ).

• Реже се на 16 квадрата.

• Може да бъде съхранен 2-3 дена като се покрие плътно.

• Може да бъде замразен за 1 месец, но затова всеки малък сладкиш (квадрат)трябва да се завие със "свежо" фолио и се размразява при стайна температура.

• Такъв вид сладкиш се добавя в сместа за сладолед, тъй като тези сладкиши при замразяването не стават твърди.




Тагове:   най,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ady - А уж обядвах
20.09.2006 14:08
ММММного вкусно изглежда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856913
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930