Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2006 17:46 - ТАПЕНАД
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1227 Коментари: 0 Гласове:
0




image

200 г маслини без костилки
150 г аншоа от консерва
1 с л каперси
2 скилидки чесън
кората и сока на 1 лимон
60 мл (4 с л ) ситно нарязан босилек
180 мл зехтин ( най-добре Extra virgin)


• С пасатор или блендер се правят на пюре, но не много гладко маслините, аншоата, каперсите и чесънът.
• Добавя се накълцаният на много ситно босилек, кората и сока на лимона, зехтинът.
• Всичко се размесва добре и се подправя на вкус.

Бележки:
Тапенадът може да се използва за намазване на сухарчета (крустини) или за други мезета.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856851
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930