Постинг
24.08.2006 17:46 -
ТАПЕНАД
200 г маслини без костилки
150 г аншоа от консерва
1 с л каперси
2 скилидки чесън
кората и сока на 1 лимон
60 мл (4 с л ) ситно нарязан босилек
180 мл зехтин ( най-добре Extra virgin)
• С пасатор или блендер се правят на пюре, но не много гладко маслините, аншоата, каперсите и чесънът.
• Добавя се накълцаният на много ситно босилек, кората и сока на лимона, зехтинът.
• Всичко се размесва добре и се подправя на вкус.
Бележки:
Тапенадът може да се използва за намазване на сухарчета (крустини) или за други мезета.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.