Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2006 23:39 - ГАСПАЧО
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1064 Коментари: 0 Гласове:
0




image

750 г домати, обелени и почистени от сърцевината
2 червени чушки
2 краставици
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
2 ч л сол
40 мл ябълков оцет
1 л доматен сок
1 ч л Табаско (по желание)
8 кубчета лед
зехтин (extra vergine)


• Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см.
• Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см.
• Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см.
• Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва.
• Лукът се нарязва на ситно.
• Чесънът се пресова.
• В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок.
• Залива се с доматения сок, Табаско и леда.
• Посолява се и се подправя на вкус.
• Поставя се в хладилник за една нощ.
• Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена.
• В момента на сервирането се полива със зехтин и се поръсва с чеснови крутони.

Гответе с мен



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856827
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930