Постинг
27.07.2006 16:48 -
Сорбе от диня и шоколад
500 г диня
200 г захар
450 мл вода
сок от 2 лимона
щипка сол
100 г шоколад, начупен на парченца
• Приготвя се сироп от захар и вода.
• След кипване се оставя да ври 10 минути.
• Отнема се от огъня и се оставя да се охлади.
• Динята, почистена от кората и семки се пюрира заедно с лимоновия сок, солта и захарния сироп.
• Получено пюре се излива в ниска купа подходяща за замразяване.
• Поставя се във фризер за 2 часа.
• Изважда се и се разбива с вилица, добавя се начупения на парченца шоколад.
• Отново се замразява за 2 часа.
• При сервиране се украсява с парченца шоколад и диня. Бележки:
** Gelu di meluni - десерт от Сицилия представлява страхотно съчетание на замръзнала диня и шоколад. Особено подходящ в летните жеги. Ако обичате тъмен шоколад, то препоръчвам да пробвате с 80 % или 95 % Какао.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.