Няма описание.
Постинги в блога от 20.09.2008 г.
20.09.2008 02:38 -
Картофена супа с кокосово мляко
600 г картофи
200 мл кокосово мляко
1 л зеленчуков бульон
3 скилидки чесън
1/2 червена чушка
1 червена люта чушка
1 голяма глава кромид лук
4 стръка кориандър
1 с л настърган джинджифил
сок от 1 лайм
1 с л олио
крутони
• В тенджера се загрява олиото.
• Слага се нарязаната чушка и се запържва за 2 минути.
• Прибавя се пресованият чесън, дребно нарязаният лук, ситно нарязаната чушка и настърганият джиджифил.
• Сипва се бульонът и супата се кипва.
• Към нея се добавят нарязани на кубчета картофи и цели стръкове кориандър.
• Оставя се да ври на слаб огън 30 минути.
• Прибавя се кокосовото мляко и сокът от лайма.
• Супата се оставя да ври на слаб огън за още 15 минути.
• Изважда се кориандъра.
• Няколко картофа се намачкват, за да сгъстят супата.
• По желание се сервира, поръсена с нарязан на ситно магданоз и крутони.
20.09.2008 02:37 -
Салата от прясно зеле с моркови
450 г зеле
1 (70 г) морков
30 мл олио
1 ч л сол
2 ч л оцет
. Зелето се почиства и се нарязва на тънки ивици.
. Морковите се настъргват.
. Размесват се и се подправят със сол, оцет и олио.
. Салата може да се нареди по няколко начина :
- на ивици, като се слагат ред зеле, ред моркови
- прави се звезда от моркови, която се заобикаля със зеле
- нареждат се венец от зеле и венец от моркови.
20.09.2008 02:36 -
Цветно зеле (карфиол) с хлебни трохи и кашкавал
700 г карфиол
125 мл пилешки бульон
50 г краве масло
2 с л трохи от стар бял хляб
50 г настърган кашкавал тип Витоша
сол
смлян черен пипер
. Фурната се загрява на 200 С .
. Карфиолът се почиства и се измива.
. Накъсва се на розички, които се нареждат в малка огнеупорна тава.
. Поливат се с пилешкият бульон, а отгоре се разпределя 25 г краве масло.
. Подправя се със сол и черен пипер и тавата се захлупва с алуминиево фолио.
. Карфиолът се пече 20 минути.
. В това време се разтопява останалото масло и се смесва с хлебните трохи и с настърганият кашкавал.
. Тавата се изважда от фурната и се маха фолиото.
. Карфиолът се поръсва с кашкавалените трохи.
. Тавата се връща във фурната за 5 минути или докато кашкавалът се разтопи.
. Приготвен по този начин карфиолът е прекрасна гарнитура към пилешко месо.
източник : taste.com.au Oven-baked cauliflower
20.09.2008 02:34 -
Пилешки бутчета с розмарин и Прошуто
8 стръка розмарин
8 (1,2 кг) пилешки долни бутчета
8 (120 г) резена Прошуто
. Пилешките бутчета се измиват и се подсушават с кухненското руло.
. Всяко бутче се обвива с резен Прошуто, като отдолу се поставя стрък розмарин.
. Запържват се в грил тиган и се прехвърлят в огнеупорна тава.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 40 минути или до готовност.
. Поднасят се с Орзо със сметана и домати
** Пилешки бутчета с розмарин и Прошуто биха могли и да се продължат да се пекат и в грил тигана, но трябва да се захлупят с капак или алуминиево фолио.
източник : Rosemary and Prosciutto Chicken Legs with Creamy Risoni
The Australian Women"s Weekly
Grills
Търсене