Няма описание.
Постинги в блога от 01.09.2008 г.
01.09.2008 09:41 -
Пилешка супа с царевица
700 мл пилешки бульон
200 г пилешки гърди без кост
200 г замразена царевица
50 г фиде
сол
смлян черен пипер
2 твърдо сварени яйца
шепа ситно нарязан магданоз
. Пилешките гърди се измиват и се подсушават.
. В голяма тенджера се смесват бульонът и нарязаното на кубчета пилешкото месо.
. На умерен огън се супата се кипва и се похлупва леко.
. Оставя се да къкри около 15-20 минути или докато месото се свари.
. Прибавят се замразената царевица и фидето.
. Вари се около 10 минути, докато фидето омекне.
. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.
. Сервира се поръсена със нарязани яйца и магданоз.
01.09.2008 00:17 -
Пилешки бульон
1,5-2 кг пилешки бутчета (горни и долни)
1 глава кромид лук
2 ч л сол
2 дафинови листа
1 с л олио
2 л вода
. Пилешките бутчета се нарязват на средни парчета.
. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
. В голяма тенджера (3-4 литра) се сгорещява 1 с л олио на среден огън.
. Прибавят се 1/2 от нарязаните пилешки бутчета.
. Запържват се от двете страни, след което се прехвърлят в купа.
. Повтаря се същата процедура и с другата половина от нарязаните пилешки бутчета.
. Останалата мазнина в тенджерата се изхвърля.
. Връщат се запържените парчета пиле, прибавя се лукът и се разбърква.
. тенджерата се похлупва плътно с капак, а огънят се намалява на минимум.
. Пилешките бутчета се задушават за 20 минути (в това време те ще пуснат сок).
. Сипва се водата, посолява се и се прибавят дафиновите листа.
. Бульонът се довежда до кипване на силен огън.
. Похлупва се, а огънят се намалява и се вари 20 минути.
. Бульонът се прецежда и се охлажда.
. Може също така да бъде оставен през нощта в хладилника, а на сутринта да се махне образувалата се мазнина, която се втвърдила на повърхността.
. Бутчета се обезкостяват, месото е използва като добавка към супите, сандвичите, салатите и т.н.
Търсене