Няма описание.
Постинги в блога от 04.08.2008 г.
04.08.2008 07:41 -
Зеленчуков бульон
4 моркова
4 глави кромид лук
7-8 стръка целина
3 дафинови листа
1 1/2 ч л зърна черен пипер
4 литра вода
• Морковите, лукът и целината се почистват.
• Нарязват се на едро и се поставят в голяма тенджера.
• Прибавят се зърна черен пипер и дафиновите листа.
• Заливат се със студена вода и бульонът се довежда до кипване.
• Бульонът се оставя да къкри на тих огън 1 1/2 часа, след което се прецежда, а зеленчуците се изхвърлят.
** Охладеният бульон се поставя в хладилник за една нощ, а на другя ден се маха образувалата се по повърхността мазнина.
*** Съхранява се покрит в хладилник за 2-3 дена или може да бъде замразен на малки порции.
**** по мотиви на Australian Women`s Weekly "Soups"
Търсене