Няма описание.
Постинги в блога от 21.08.2006 г.
21.08.2006 23:39 -
ГАСПАЧО
750 г домати, обелени и почистени от сърцевината
2 червени чушки
2 краставици
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
2 ч л сол
40 мл ябълков оцет
1 л доматен сок
1 ч л Табаско (по желание)
8 кубчета лед
зехтин (extra vergine)
• Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см.
• Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см.
• Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см.
• Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва.
• Лукът се нарязва на ситно.
• Чесънът се пресова.
• В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок.
• Залива се с доматения сок, Табаско и леда.
• Посолява се и се подправя на вкус.
• Поставя се в хладилник за една нощ.
• Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена.
• В момента на сервирането се полива със зехтин и се поръсва с чеснови крутони.
Гответе с мен
Търсене