Няма описание.
Постинги в блога от 16.07.2008 г.
16.07.2008 23:01 -
Касапска яхния
750 г нетлъсто свинско месо
3-4 глави кромид лук
3-4 с л олио
1 с л брашно
1 ч л червен пипер
сол
смлян черен пипер
• Месото, нарязано на парчета, се задушава в мазнината заедно с едро нарязания лук.
• Когато лукът омекне,се прибавя брашното, а малко по-късно - червеният пипер.
• Ястието се залива с топла вода (колкото да го покрие).
• Посолява се и се вари на тих огън.
• Към края на варенето се прибавя ситно нарязаният магданоз.
• При поднасянето се поръсва със счукан черен пипер.
източник : Българска национална кухня изд. Земиздат
16.07.2008 10:41 -
Ароматни мини питки
250 г брашно
125 мл вода
3,5 г суха мая
1 ч л захар
1 ч л сол
1 с л зехтин или олио
2 с л ситно нарязани ароматни градински подправки (майорана, салвия, див чесън)
щипка сол
2 с л прясно мляко
• Маята се разтваря в топла вода.
• Добавя се захарта и солта.
• Брашното се пресява и се замесва тесто.
• Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото.
• Оставя се на топло място да удвои обема си.
• Втасалото тесто се премесва, като се прибавят солта и ситно нарязаните ароматни подправки.
• Разделя се на 18 части (22 г всяка) и се оформя на малки топчици.
• Нареждат се в застлана тава за печене.
• Покриват се и се оставят за 20-30 минути да втасат.
• Намазват се отгоре с прясно мляко.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 10-12 минути.
• Сервират се като притурка към супи или сосове.
** Ароматните градински подправки могат да варират според вкуса Ви : розмарин, мащерка, копър, риган.
*** Най-забавната част от приготвянето им е да дадете на децата Ви да ги оформят :-)
Търсене