Няма описание.
Постинги в блога от 01.07.2008 г.
01.07.2008 22:39 -
Кашкавалени крекери (Croustillants)
1 чаша настърган Грюер (Gruyere)
1/4 чаша настърган Пармезан
3 с л студено краве масло
1/2 чаша брашно
2 с л ситно нарязан див чесън
морска сол
. В купа от кухненски робот се смесва брашното с маслото на ПУЛС, докато се получат ситни трохи.
. Прибавят се настърганите кашкавали и сместа се разбърква, като се използва ПУЛС 2-3 пъти.
. Тестото се прехвърля върху "свежо" (найлоново) фолио и се оформя като салам.
. Оставя се в хладилник за 1 час.
. Охладенето тесто се нарязва на шайби с дебелина 0,5 см .
. Нареждат се в тава, застлана с алуминиево фолио като се оставя разстояние 5 см по между им.
. Отгоре се поръсват със ситно нарязан див чесън и морска сол.
. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 10-15 минути до златист цвят, като се следи да не изгорят.
** 1 чаша = 250 мл
1/2 чаша = 125 мл
3 с л масло = 45 г
*** От това количество излизат около 20 броя крекери
**** Ако не разполагате с Грюер заменете го с друг твърд кашкавал (ароматът и вкусът на крекерите зависи от кашкавала).
***** Най-добре да бъдат консумирани веднага, но могат и да бъдат съхранени във въздухонепроницаем съд до 2 дни
****** източник : Paris, Williams Sonoma
01.07.2008 08:36 -
Тиганици с овесени ядки и Рикота
25 г фини овесени ядки
60 мл гореща вода
100 г Рикота
120 г кисело мляко
1 яйце
1 белтък
1 с л лимонов сок
1 ч л настъргана лимонова кора
1 с л захар
щипка сол
1 с л олио
115 г брашно
1 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода
. Овесените ядки се заливат с гореща вода и се оставят настрани за 5 минути.
. В това време в голяма купа се сместват течните продукти (от Рикотата до олиото) с помощта на тел за разбиване.
. Прибавят се овесените ядки и сместа се разбърква.
. Отделно брашното се пресява със содата и бакпулвера.
. Изсипва се в голямата купа и внимателно се разбърква (сместа трябва да остане на буци).
. Тестото си "почива" 15 минути.
. Пекат се в леко намаслен тиган около 2 минути от всяка страна под капак.
. Поднасят се веднага.
** Към тестото може да се прибавят нарязани на дребно плодове или цели горски плодове
*** За 2-3 порции (10-12 броя тиганици)
**** източник Ayn
Търсене