Няма описание.
Постинги в блога от 21.07.2007 г.
21.07.2007 18:49 -
Синя Маргарита
120 мл Текила
80 мл Triple Sec (COINTREAU)
80 мл сок от лайм
80 мл ликьор Curacao
2 ч л пудра захар
200 г лед
. Всички съставки се разбиват в блендер.
. Краищата на чашата се намазват с лимонов сок и се потапят в чиния със сол.
. Украсява се в резенче лайм (зелен лимон).
21.07.2007 00:15 -
Фиадоне (Fiadone)
500 g рикота
6 яйца
300 г захар
настъргана лимонова кора
• Яйцата заедно със захарта се разбиват добре.
• Прибавя се рикотата и настърганата кора от лимон.
• Сместа се разбива отново един път добре.
• Излива се във форма.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 30-40 минути.
• Вкусен и като студен десерт.
** RICOTTA
Рикотата е традиционно италианско сирене от топло, току-що издоено краве мляко. Без него практически не минава нито едно традиционно италианско блюдо - равиоли, лазаня, зеленчуци и десерти.
Рикотта означава "отново кипнат", което оказва влияние на метода на приготвяне на сиренето. След отделяне на самото сирене в суроватката остават малки частици от него. За да се извлекат и те, суроватката се кипва отново докато те не изплуват отгоре и тогава се събират. След като се извадят тези късчета сирене се оставят да узреят няколко дни.
Прясното сирене Рикота има нежно кисел вкус. Някъде го опушват. Други популярни разновидности на това сирене се правят от млечната смес с подправки, билки или пипер. В Калабрия съществува вегетариански тип сирене Рикота - млякото за него се сбира с помощта на сока от клонка смокиново дърво.
На юг в Италия приготвят Рикота от овче мляко. Като пушена Рикота има още един вид сирене - Печена Рикота - Ricotta al forno. Този вид е типичен за Сицилия. Сиренето се осолява и пече във фурна при 180-200*С от 20 до 45 минути. При този процес от Рикотата напълно излиза течността и то става компактно и плътно сирене.
6 яйца
300 г захар
настъргана лимонова кора
• Яйцата заедно със захарта се разбиват добре.
• Прибавя се рикотата и настърганата кора от лимон.
• Сместа се разбива отново един път добре.
• Излива се във форма.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 30-40 минути.
• Вкусен и като студен десерт.
** RICOTTA
Рикотата е традиционно италианско сирене от топло, току-що издоено краве мляко. Без него практически не минава нито едно традиционно италианско блюдо - равиоли, лазаня, зеленчуци и десерти.
Рикотта означава "отново кипнат", което оказва влияние на метода на приготвяне на сиренето. След отделяне на самото сирене в суроватката остават малки частици от него. За да се извлекат и те, суроватката се кипва отново докато те не изплуват отгоре и тогава се събират. След като се извадят тези късчета сирене се оставят да узреят няколко дни.
Прясното сирене Рикота има нежно кисел вкус. Някъде го опушват. Други популярни разновидности на това сирене се правят от млечната смес с подправки, билки или пипер. В Калабрия съществува вегетариански тип сирене Рикота - млякото за него се сбира с помощта на сока от клонка смокиново дърво.
На юг в Италия приготвят Рикота от овче мляко. Като пушена Рикота има още един вид сирене - Печена Рикота - Ricotta al forno. Този вид е типичен за Сицилия. Сиренето се осолява и пече във фурна при 180-200*С от 20 до 45 минути. При този процес от Рикотата напълно излиза течността и то става компактно и плътно сирене.
Търсене