Няма описание.
Постинги в блога от 15.07.2007 г.
15.07.2007 13:21 -
Ликьор Тути-фрути
По думи на pep-4o
В 3 литров буркан на дъното се сипва 1л. ракия - чиста да е, без анасони и други аромати, който няма - да използва водка.
Прибавя се 1кг. захар и се разбърква да се поразтвори.
След това започва прибавянето на плодове - не повече от 300-400гр., може и по-малко, само измити плодове; ягоди, малини, къпини, боровинки - цели; не се чистят от костилките вишни и череши, големите се режат на парченца - праскови, кайсии, дюли може, ябълки също - въобще всички наши плодове, които имаме. Прибавят се, разбърква се и пак се затваря буркана. По възможност - на хладно и тъмно място.
Може да се консумира след като се съберат вътре 4-5 вида плодове, но колкото е по-голямо разнообразието, толкова по-вкусен става и ликьора. Иначе - на около месец, след поставянето на последния плод. С малко черпаче се взема от него и се сипва в по-широка чашка с лъжичка. А с отлежаването става по-хубав.
Търсене