Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 855999 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 26.04.2008 г.
 
image
2 яйца
1 с л олио
1-2 пресни люти чушки
50 г сирене
1/4 глава лук
сол
червен пипер
магданоз

• Сгорещява се мазнината в порционно тиганче.
• Нарязва се само зелената част (без семето) на пиперките и се слага в мазнината заедно със ситно нарязания лук.
• Разбърква се и се прибавят разбитите яйца, в които е надробено сиренето.
• Държи се на огъня 1—2 минути, разкъсва се тук-там с вилица.
• Щом белтъкът започне да побелява, се оттегля от огъня, наръсва се с червен пипер (или шарена сол) и накълцан магданоз.
• Поднася се в тиганчето с препечена филия бял хляб и салата по избор.

Гответе с мен!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1820 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.04.2008 23:39
 
image
2 яйца
1 с л олио
сол
червен пипер
магданоз
чубрица

• Мазнината се сгорещява силно.
• Яйцата се разбъркват в чиния с вилица така, че белтъкът да не се вижда.
• Прибавя се щипка сол и се изсипват в горещата мазнина, оставят се за момент, след което се разбъркват леко с вилица и се отдръпват настрани от огъня.
• Слагат се на топло блюдо (ако не се пържат в порционно тиганче).
• Наръсват се леко с червен пипер, шарена сол или чубрица и се поднасят топли по желание с препечен хляб и салата по избор.

Гответе с мен!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2434 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.04.2008 23:40
26.04.2008 23:31 - Бъркани яйца 2
 
image
4 яйца
2 с л заквасена сметана
сол
смлян черен пипер
40 г краве масло

• Яйцата се счупват в купа и се разбъркват добре с вилица, но не се разбиват - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.
• Добавя се сметаната и 2 с л вода.
• Подправя се със сол и смлян черен пипер.
• Маслото се стопява в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.
• Сипват се яйцата и се бъркат бавно, докато се сгъстят и станат на крем.
• Огънят трябва да е много тих, яйцата да се пресичат постепенно и да не образуват бучки.
• Поднасят се веднага, най-добре върху филия препечен хляб.
** Бърканите яйца се готвят бавно, пържат се, без да се бърза, в тиган с дебело дъно, като се бърка леко на тих огън.

Гответе с мен!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.04.2008 23:40
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 855999
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930