Няма описание.
Постинги в блога от 23.04.2007 г.
23.04.2007 21:48 -
Чабатта за 4 часа
250 г брашно
225 мл топла вода
3,5 г суха мая
7,5 г сол
• За приготвянето на тестото ще трябва обезателно мискер или кухненски робот, обикновената машина за хляб не върши работата (проверено е).
• Естествено най-добре тип планетарен, но в краен случай и обикновен миксер със спираловидните накрайници за тесто.
• Всички продуките се поставят в чашата за мисксер.
• Започнете да бъркате на най висока скорост.
• Първо което ще видите е течна смес, неразбираема, но трябва да се продължи да се меси около 10-15 минути на висока скорост, докато тестото не стане еднородно и не започне да се отлепва от стените и да се увива плътно около накрайниците.
• Купата се покрива с кърпа или "свежо" фолио и се оставя за 2-3 часа на топло място.
• Тестото се "бълбука" силно.
• Поставя се върху набрашнена повърхност (тестото лепне за всичко!!!), разделя се на две части и се поръсва с брашно.
• Покрива се с фолио или кърпа и се оставя за 45 минути.
• В това време се нагрява фурната на макс заедно с тавата.
• Втасалите чабатти внимателно се пренасят върху хартия за печене и се поставят върху нагорещената тава.
• Пече се на максимална температура 10-12 минути, а след това фурната се намалява до 220 С и хлябът се пече около 12-15 минути.
• Готовата чабатта трябва да бъде златисто кафява, пухкава и да кънти на кухо.
• Изчаква се поне 10 минути преди да бъде нарязана.
Търсене