Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856729 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 23.04.2007 г.

image

250 г брашно
225 мл топла вода
3,5 г суха мая
7,5 г сол


• За приготвянето на тестото ще трябва обезателно мискер или кухненски робот, обикновената машина за хляб не върши работата (проверено е).
• Естествено най-добре тип планетарен, но в краен случай и обикновен миксер със спираловидните накрайници за тесто.
• Всички продуките се поставят в чашата за мисксер.
• Започнете да бъркате на най висока скорост.
• Първо което ще видите е течна смес, неразбираема, но трябва да се продължи да се меси около 10-15 минути на висока скорост, докато тестото не стане еднородно и не започне да се отлепва от стените и да се увива плътно около накрайниците.
• Купата се покрива с кърпа или "свежо" фолио и се оставя за 2-3 часа на топло място.
• Тестото се "бълбука" силно.
• Поставя се върху набрашнена повърхност (тестото лепне за всичко!!!), разделя се на две части и се поръсва с брашно.
• Покрива се с фолио или кърпа и се оставя за 45 минути.
• В това време се нагрява фурната на макс заедно с тавата.
• Втасалите чабатти внимателно се пренасят върху хартия за печене и се поставят върху нагорещената тава.
• Пече се на максимална температура 10-12 минути, а след това фурната се намалява до 220 С и хлябът се пече около 12-15 минути.
• Готовата чабатта трябва да бъде златисто кафява, пухкава и да кънти на кухо.
• Изчаква се поне 10 минути преди да бъде нарязана.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1301 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856729
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2007  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30