Няма описание.
Постинги в блога от 19.04.2007 г.
19.04.2007 22:44 -
Кекс с ананас
110 г масло
100 г пудра захар
80 г брашно
35 г ситно смляни бадеми
1 яйце
2 жълтъка
8-10 шайби консервиран ананас
настъргана кора от лимон
лимонова есенция по желание
• Шайбите ананас се отцеждат от сока.
• Маслото заедно с пудрата захар се разбиват, докато не образуват гъста кремообразна маса.
• Прибавят се едно по едно яйцето и жълтъците, като след всяко се разбива добре сместа.
• Брашното се пресява към тестото и с лъжица вниматено се разбърква.
• Добавят се смлените бадеми, настърганата кора лимон и лимоновата есенция.
• Форма за печене с диаметър 22 см се намаслява и се поръсва с галета или брашно.
• Сместа се изсипва и отгоре се заглажда с шпатула или нож.
• В центъра се поставя цяла шайба ананас, а около нея се нареждат, нарязани на половинки, другите шайби.
• Пече се в предварително загрята фурна на 170 С 40 минути, при необходимост се покрива с фолио.
** Рецептата е без бакпулвер, поради което кекса не се надига. Добавих и 1 патронче лимонова есенция на доктора :)
ако решите добавете 1 ч л бакпулвер, както можете да замените маслото с маргарин.
Търсене