Няма описание.
Постинги в блога от 20.12.2008 г.
20.12.2008 14:20 -
Пържени пилешки крилца
500 г пилешки крилца
4 скилидки чесън
лют пипер на вкус
или сладък червен пипер на вкус
2 ч л захар
2 белтъка
3 с л нишесте
сол на вкус
мазнина за пържене
• Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
• Крилцата се разрязват на две части.
• Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
• В купа се поставят крилцата, пресованият чесън.
• Прибавят се захарта, солта, пиперът, белтъците и нишестето.
• Всичко се разбърква добре.
• Крилцата се изпържват на порции в сгорещена мазнина до готовност.
• Поднасят се с резени лимон и зелена салата.
** За 500 г пилешки крилца най-добре да се използват белтъците от яйцата с размер М.
Търсене