Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856038 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 20.12.2008 г.
image

500 г пилешки крилца
4 скилидки чесън
лют пипер на вкус
или сладък червен пипер на вкус
2 ч л захар
2 белтъка
3 с л нишесте
сол на вкус

мазнина за пържене


• Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
• Крилцата се разрязват на две части.
• Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
• В купа се поставят крилцата, пресованият чесън.
• Прибавят се захарта, солта, пиперът, белтъците и нишестето.
• Всичко се разбърква добре.
• Крилцата се изпържват на порции в сгорещена мазнина до готовност.
• Поднасят се с резени лимон и зелена салата.

** За 500 г пилешки крилца най-добре да се използват белтъците от яйцата с размер М.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5618 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856038
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Декември, 2008  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031