Няма описание.
Постинги в блога от 15.12.2008 г.
15.12.2008 11:22 -
Ньоки с карамелизирани моркови и ароматно масло
500 г готови картофени ньоки
400 г моркови
3 с л краве масло
1 ч л захар
2-3 листа салвия (градински чай)
настърган Пармезан
• Ньоките се сваряват в кипяща подсолена вода за 2-3 минути.
• Морковите се обелват и се нарязват на правоъгълни парчета с дебелина 4 см.
• 1 с л краве масло се сгорещява в тиган и се прибавят морковите.
• Запържват се за 6 минути.
• В последната минута от пърженето се поръсват със захар и се оставят да се карамелизират.
• Поръсват се със сол и смлян черен пипер.
• Останалото масло се сгорещява в чист тиган.
• Прибавят се ситно нарязаните листа градински чай и се запържват за 1 минута.
• Ньоките се поливат с ароматното масло и се сервират заедно с карамелизираните моркови.
• По желание се поръсват с настърган Пармезан.
Търсене