Няма описание.
Постинги в блога от 29.12.2007 г.
29.12.2007 00:41 -
Крем - карамел
500 мл прясно мляко
1 ч л ванилия
4 яйца
50 г захар
КАРАМЕЛ
50 г захар
1 с л вода
1 с л лимонов сок
• Млякото се кипва с ванилията.
• Яйцата със захарта се разбива добре.
• Постепенно се добавя изстиналото мляко.
• Всичко се разбива отново до разтваряне на захарта.
• Приготвя се карамелът : в тенджера се поставят захарта заедно с лимоновия сок и водата, като постоянно се бърка до разтваряне на захарта.
• Маха се от огъня, когато карамелът придобие златист цвят.
• В 4 шоли за крем-карамел се разпределя карамелът и отгоре млечната смес.
• Шолите се поставят на водна баня в по-голяма тава, като нивото трябва да е до половината на шолите.
• Крем-карамелът се пече в предварително загрята фурна на 150 С 45 минути (следи се водата в тавата да не закипи и при нужда се долива студена).
• Крем-карамелът се сервира охладен.
Търсене