Няма описание.
Постинги в блога от 16.12.2007 г.
16.12.2007 09:50 -
Питки Паркър
180 мл прясно мляко
1 яйце
450 г брашно
2 ч л захар
1 1/2 ч л сол
6 с л разтопено краве масло
1 ч л суха мая
Машина за хляб
. Във формата на машината за хляб се наливат млякото и разбитото яйце.
. Отгоре се насипва брашното, така че да покрива изцяло течността.
. В различните ъгли на формата се слагат захарта, солта и 2 с л разтопеното масло.
. В средата на брашното се прави малко кладенче и се добавя маята, така че да не допира течността на дъното.
. Машината се включва на режим "ТЕСТО" и се натиска бутонът "Старт".
Миксер или с ръце
. Маята се размива топло прясно мляко заедно със захарта и сместа се оставя да втаса леко.
. Прибавя се разбитото яйце, пресятото брашно, солта и 2 с л разтопеното масло.
. Замесва се гладко тесто, което се поставя в намаслена купа на топло да втаса за 1 час.
. Готовото тесто се слага върху набрашнен плот и се премесва за кратко.
. Разточва се до дебели 1 см.
. С помощта на кръгла форма се изрязват кръгчета с диаметър 7,5 см (73 г питка).
. С помощта на малка точилка средата на всяка питка се разточва леко до дебелина 5 мм.
. Краищата се намасляват с разтопеното масло.
. Кръгчетата се прегъват, така че горната да покрие долната половинка.
. Леко се притискат.
. Подготвените питки се нареждат в намаслена тава.
. Намасляват се отгоре и се покриват.
. Оставят се за 30 минути на топло да втасат (трябва да се увеличат двойно обема си).
. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 15-18 минути до златист цвят.
. Горещите питки се намасляват с разтопено горещо масло.
** Тези вкусни питки носят името на хотела в Бостън, където са били приготвени за 1 път.
Невероятно вкусни са топли :-)
Търсене