Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 855707 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 07.12.2006 г.
07.12.2006 22:12 - Пълнен шаран
* Имало вярване, че костица от Никулденския шаран, грижливо скрита в гънките на портмонето, помага то да бъде по-пълно през годината. Ако не го знаете, на следващия Никулден приберете скъпоценното блестящо кръгче.  
image

2 глави кромид лук

200 мл олио
100 мл ориз
2 с л галета
3 с л орехи орехи
десетина стафиди
1 ч л червен пипер
щипка канела
1/2 ч л захар
смлян черен пипер
сол
1,5 - 2 кг шаран


• Почистеният шаран се измива добре, посолява се и се оставя един-два часа.
• През това време се задушава нарязаният лук в олиото.
• Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути.
• Добавя се галетата, орехите, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с л вода.
• Сместа се разбърква добре.
• Шаранът се напълва с така приготвената смес, зашива се.
• Поставя се върху скара или пръчки в тава за печене.
• Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре.
• Поръсва се със смлян черен пипер и брашно.
• В тавата се доливат 400 мл топла вода.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С, покрито с фолио 30 минути.
• Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.

Гответе с мен
image image image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3558 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.01.2007 21:20
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 855707
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Декември, 2006  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031