Няма описание.
Постинги в блога от 15.12.2006 г.
15.12.2006 22:44 -
Всеки може да помогне да спасим живота на Дарина!
15.12.2006 13:37 -
Домашно лабане от кисело мляко
Гответе с мен
450 мл кисело мляко
1/2 скилидка чесън
сол
зехтин
• Киселото мляко се смесва със солта и пресования чесън.
• Поставя се в марля и след което в цедка.
• Поставя се над купа, за да се стича течноста и след това в хладилника за 3 дена.
• Течноста трябва да изтече напълно и трябва да получите сирене.
• Сиренето трябва да има полутвърда форма, но да може да се оформят от него малки топки.
• Топките се оформят с намокрени ръце с диаметър 2 см и се поставят в буркан.
• Бурканът се запълва със зехтин и се затваря с капак.
• Съхранява се в хладилник.
• При сервиране се поръсва със стрита чубрица и се полива със зехтина.
• Зехтинът от буркана може да бъде използван за салати, теста или други ястия.
• Топчетата също така могат да заместят моцарелата в някои от салатите.
450 мл кисело мляко
1/2 скилидка чесън
сол
зехтин
• Киселото мляко се смесва със солта и пресования чесън.
• Поставя се в марля и след което в цедка.
• Поставя се над купа, за да се стича течноста и след това в хладилника за 3 дена.
• Течноста трябва да изтече напълно и трябва да получите сирене.
• Сиренето трябва да има полутвърда форма, но да може да се оформят от него малки топки.
• Топките се оформят с намокрени ръце с диаметър 2 см и се поставят в буркан.
• Бурканът се запълва със зехтин и се затваря с капак.
• Съхранява се в хладилник.
• При сервиране се поръсва със стрита чубрица и се полива със зехтина.
• Зехтинът от буркана може да бъде използван за салати, теста или други ястия.
• Топчетата също така могат да заместят моцарелата в някои от салатите.
Търсене