Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856213 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 12.12.2006 г.
image


1300 г свински ребра
1 с л кафява захар
1 1/2 ч л сол
1 ч л смлян черен пипер


Сос Барбекю

2 с л олио
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
180 мл вода
160 мл кетчуп
125 г кафява захар
6 с л оцет
1 с л Сос Уорчестър


1 с л петмез (мед)
1 ч л млян кимион
сол
смлян черен пипер


• Захарта се смесва със солта и смления черен пипер.
• Разбъркат се добре с вилица.
• Ребрата се нарязват на парчета от по 1-2 ребра.
• Подреждат се в тава за печене в един ред и се натриват със захарната смес.
• Покриват се и се поставят в хладилника за 30 минути.
• Фурната се загрява до 150 С.
• Пекат се около 1 1/2 часа, като на 45-та минута от печенето се обръщат.
• В това време се приготвя барбекю соса.
• Олиото се загрява в тиган и се прибавя нарязан на ситно лук.
• Запържва се, докато започне да омеква.
• Прибавя се чесънът, който е накълцан на дребно.
• И се пържи още 1 минута, като често се разбърква.
• Прибавя се водата, кетчупа, кафявата захар, оцета, уорчестърския сос, петмеза, кимиона и пипера.
• Разбърква се добре.
• Огънят се увеличава и се кипва соса.
• Намалява се огънят и се оставя да къкри  25-30 минути или докато се сгъсти.
• От време на време се разбърква.

• Ребърцата се изваждат и фурната се увеличава до 180С.
• Намазват се с барбекю соса от всички страни и се запичат още 25 минути.


Гответе с мен

 inspired by Cooking for Dummies
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4731 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 02.01.2007 21:16
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856213
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Декември, 2006  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031