Няма описание.
Постинги в блога от 12.12.2006 г.
12.12.2006 23:31 -
Свински ребра със сос Барбекю
1300 г свински ребра
1 с л кафява захар
1 1/2 ч л сол
1 ч л смлян черен пипер
Сос Барбекю
2 с л олио
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
180 мл вода
160 мл кетчуп
125 г кафява захар
6 с л оцет
1 с л Сос Уорчестър
1 с л петмез (мед)
1 ч л млян кимион
сол
смлян черен пипер
• Захарта се смесва със солта и смления черен пипер.
• Разбъркат се добре с вилица.
• Ребрата се нарязват на парчета от по 1-2 ребра.
• Подреждат се в тава за печене в един ред и се натриват със захарната смес.
• Покриват се и се поставят в хладилника за 30 минути.
• Фурната се загрява до 150 С.
• Пекат се около 1 1/2 часа, като на 45-та минута от печенето се обръщат.
• В това време се приготвя барбекю соса.
• Олиото се загрява в тиган и се прибавя нарязан на ситно лук.
• Запържва се, докато започне да омеква.
• Прибавя се чесънът, който е накълцан на дребно.
• И се пържи още 1 минута, като често се разбърква.
• Прибавя се водата, кетчупа, кафявата захар, оцета, уорчестърския сос, петмеза, кимиона и пипера.
• Разбърква се добре.
• Огънят се увеличава и се кипва соса.
• Намалява се огънят и се оставя да къкри 25-30 минути или докато се сгъсти.
• От време на време се разбърква.
• Ребърцата се изваждат и фурната се увеличава до 180С.
• Намазват се с барбекю соса от всички страни и се запичат още 25 минути.
Гответе с мен
inspired by Cooking for Dummies
Търсене