Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856915 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 05.11.2006 г.
 
image
600 г свинско (агнешко, телешко) месо
75 мл олио
420 г праз или кромид лук
250 г червени чушки
50 г люта чушка ( по желание)
25 г доматено пюре
50 мл червено вино
15 г магданоз
10 г чубрица
1/2 ч л червен пипер
1/4 ч л смлян черен пипер
2 ч л сол

• Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук.
• Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,солта и разреденото доматено пюре.
• След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон.
• Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото.
• При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз.

** По желание ястието, когато е почти готово, може да бъде прехвърлено в пръстени гювечета и запечено във фурна.
*** Източник : Единен сборник рецепти за заведенията за обществено хранене.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2122 Коментари: 2 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856915
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Ноември, 2006  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930