Няма описание.
Постинги в блога от 13.11.2006 г.
13.11.2006 09:10 -
Чеснова питка
500 г брашно
250 мл вода
7 г суха мая
2 ч л мед
3 скилидки чесън
1/2 ч л сол
2 с л зехтин
1-2 ч л морска сол
1 ч л италианска (или провансалска) смес
• Омесва се тесто, като накрая се добавя зехтина.
• Поставя се в намаслена купа, покрива се с фолио (кърпа), докато не удвои обема си.
• Върху набрашнена повърхност се омесва още един път и се оформя питка ~30см диаметър.
• Покрива се и се оставя за още 15 минути.
• С пръст (на дървена лъжица обратния край) се правят дупки на няколко места.
• По желание се разделя и на сектори.
• Отгоре се намазва със зехтин. Поръсва се с морска сол и изсушената смес.
• В предварително загрята фурна на 220 С за около 25 минути.
Търсене