Няма описание.
Постинги в блога от 10.11.2006 г.
10.11.2006 23:55 -
Маринован карфиол
2 глави чесън
250 г карфиол
2 моркова
МАРИНАТА
150 г заквасена сметана
2 с л мед
50 мл лимонов сок
2 ч л горчица
сол
пипер на зърна
• Обелваме чесънът.
• Бланшираме карфиола (разделен на розички), морковите (нарязани на филийки или кръгчета).
• Охлаждаме със студена вода.
• В една тенждера се слага карфиолът, морковите и нарязаният на филийки чесън.
• Приготвя се марината като се омесват всичките съставки и се заливат зеленчуците.
• Да поврят няколко минути.
• Слагат се в чист буркан, отгоре се заливат с маринатата и се мариноват поне 2-3 дена.
Търсене