Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856888 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 21.10.2008 г.
image


550 г пресен грах
или 400 г консервиран грах
или 250 г замразен грах
40 г краве масло
1 с л ситно нарязан копър или магданоз
1 ч л сол

• Пресният грах, почистен от шушулките, се слага в малко количество кипяща вода.
• Вари се, докато омекне, след което се отцежда от водата.
• Задушава се в загрятото прясно масло.
• Посолява се.
• При поднасянето се поръсва с дребно нарязания копър или магданоз.
• Консервираният грах се изцежда, изплаква се и тогава се задушава в загрятото масло.
• Замразеният грах се поставя в кипяща вода и се вари, докато омекне, след което се отцежда и се задушава в загрятото масло.

** Рецептата е взета от Единен сборник РЕЦЕПТИ за заведенията за обществено хранене.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6195 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.10.2008 22:49
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856888
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Октомври, 2008  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031