Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856890 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 31.01.2007 г.
image

250 г пилешки дробчета
2 с л коняк
2 скилидки чесън
2 глави лук шалот
или 1 малка глава лук
150 г масло със сол
щипка индийско орехче
сол
черен пипер
мащерка



. Маслото се разтопява (2- 3 с л ).
. Дробчета се почиства и се измиват и се подсушават.
. Бързо се изпържват в маслото като непрекъснато се разбъркват около 2-3 минути.
. Тиганът се сваля от огъня и се доливат 2 с л коняк и се фламбира.
. Прибавя се индийското орехче, солта, черният пипер, пресован чесън (или ситно нарязан), ситно нарязан лук
и се връща на котлона.
. Запържва се, докато не се изпари течността (2-3 минути).
. Всичко се изсипва в блендър и се пюрира.
. Пастетът се поставя в намаслена форма и се полива отгоре с разтопено масло.
. Поставя се в хладилник поне за 1 час преди консумация.


** Можете се използватe сух чесън около 1 ч л .. мащерка може да бъде избегната или да се постави само като украса.

гответе с мен
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1520 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856890
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Януари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031