Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: marabu Категория: Рецепти
Прочетен: 856804 Постинги: 202 Коментари: 107
Постинги в блога от 17.01.2007 г.
image
1 1/2 кг разрязано на 4 части пиле

МАРИНАТА

2 ч л кориандър на зърна
2 ч л кимион на зърна
1 ч л морска сол
3-4 с л ситно нарязан чесън (8-10 скилидки)
2 с л настърган джинджифил
1/2 с л сух джинджифил
1-2 ч л каенски пипер
1 ч л куркума
сок по 1/2 лимон
237 мл кокосово мляко
• Зърната на кориандъра и кимиона се запържват на сух тиган на среден огън за около 1-2 минути.
• Счукват се в хаванче (може да се ползват и сухи подправки, но тогава се намалява до 1 ч л за всяка от тях и са по малко ароматни).
• В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата.
• Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета.
• Пилешкото месо се поставя в плик и се залива с маринатата.
• Пакетът се завръзва плътно и се обръща няколко пъти, за да може пилешкото месо да се покрие равномерно с маринатата.
• Оставя се да се маринова 2-8 часа (при мен цяла нощ в хладилника).
• Пече се на скара или във фурната : месо без кост - 10-15 минути, месо с кост - 35-40 минути като се обръща на всеки 5 минути.
• Готовото ястие се поставя в купа и се покрива за 5 минути с алуминиево фолио.
• Сервира се с кокосов ориз и салата от краставици.

Гответе с мен
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1872 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 17.01.2007 22:30
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856804
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Януари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031